Back To Top

Q-Divers duikvakantie op Sulawesi

Eind oktober was het eindelijk zover, de jaarlijkse duikvakantie van duikvereniging “Q-divers” uit Culemborg, we vertrekken vol verwachting met 10 leden richting Sulawesi.

Na een voorspoedig verlopen reis vanuit Amsterdam naar Singapore en daarna door naar Manado, worden we opgehaald door medewerkers van Murex Dive Resort, daar aangekomen staat voor ons allemaal een kokosnoot met verse kokosmelk klaar en heet Pim ons welkom en verteld hoe het reilt en zeilt op het Resort.

Na een heerlijke nacht slapen, zijn de meeste van ons al aardig in het ritme van Indonesië en gaan we een duik maken op het huisrif, om uit te loden en te wennen. Super helder en heerlijk warm water. ’s Middags samen met Pim de planning gemaakt voor de volgende dagen.

DSC06932De volgende dag met de boot richting Bunaken op ongeveer 45 minuten varen. Tijdens het varen regelmatig grote groepen dolfijnen gezien. Op de boot wordt een briefing gegeven en worden de groepen ingedeeld. Per vier duikers een gids, heel relaxt. Geweldige duiken, super mooi koraal, veel vis en geweldige grote schildpadden, je hoeft er niet naar te zoeken, je valt er bijna over. Op de duikstekken wordt door weinig groepen gedoken (het koraal is ongerept door menselijke aanwezigheid), lekker rustig, bijna de hele zee alleen voor onze groep! Ook onze gidsen Basrah en Hanny geweldig wat die allemaal vonden, van schildpadden tot miniscule naaktslakjes.

De meeste duikdagen zijn rondom Bunaken en Siladen geweest, we zijn ook een dag naar Bangka Island geweest, waar Murex ook een resort heeft, een heel rustig eilandje, met mooie witte stranden, “een tropische verassing”. Natuurlijk ook hier weer geweldige duiken gemaakt.

IMG_6546Ook hebben we een dag een eilandtoer gemaakt, heel veel gezien van het eiland en plaatselijke gewoontes van wat er buiten her resort te zien is. We hebben o.a. aanschouwt hoe de kokosnoten worden verwerkt, een bedrijf bezocht waar ze een kant-en-klaar houten huis voor je maken. Hebben ook een lokale markt bezocht. Een lunch genuttigd in een op het water gelegen restaurant, waarin een verse vangst van vis en kreeft verwerkt was. Verder ook nog een Boeddhistisch tempelcomplex bekeken. Als laatste nog wezen kijken bij een zwavelmeer, daar wat gedronken en heerlijke zoete Indonesische hapjes gehad (het stonk er wel). Dan zit de dag er weer bijna op, terug richting resort. Wat opvalt tijdens deze toer is dat het een rustig eiland is, zeer landelijk met overal heel veel terrasrijstvelden.

Na twee weken duiken en heerlijk gegeten en gedronken is de laatste dag aangekomen, als verassing was er de laatste avond een heerlijk diner voor ons met Barbecue, lokale hapjes en muziek er bij, echt geweldig.

Wij als Q-divers hebben enorm genoten en voor velen van ons was dit tot nu toe onze mooiste duikvakantie.

Murex Dive Resort, Pim, Basrah, Hanny en alle medewerkers heel erg bedankt.

KEEP IN TOUCH

Dive, Snorkel and Explore More with us in beautiful North Sulawesi.

Follow Us: